Får du mer tid når du er Gründer?

Det kan nok virke forlokkende å være Grunder, når man sitter «fast» på jobb i 8 timer om dagen, i alle fall virket det slik for meg. For meg var det meningsløst å måtte være på jobb akkurat noen bestemte timer (selv om jeg forstod poenget med det fra bedriftens side). Når jeg hadde dødtid tenkte jeg ofte at jeg kunne brukt tiden på noe annet. Så jeg elsker fleksibiliteten man har når man er Grunder, betyr det at man jobber mindre? NEI!

Man jobber vel egentlig alltid,(i hodet i allefall) man klarer sjeldent å koble helt av. Selv omdet er utrolig viktig å være «påan» som Grunder for å sørge for at hjulene går rundt, MÅ man koble helt av inn i mellom og det av flere grunner. Først og fremst for å bevare helsa si, både den fysiske og den psykiske. Det er også viktig å ta vare på nære relasjoner og tro det eller ei, for å bli mer kreativ! Du vet jo det, at du blir mer kreativ når du slapper heeelt av og har det gøy? For det er som oftest da, at løsning på et uoverkommelig problem på jobben kommer dalende ned fra himmelen».

Onboarding. Unwritten rules

Som Grunder så jobber man kanskje på kvelden, for å så kunne gå til tannlegen kl 0900 om morgenen (uten å måtte spørre sjefen om å få fri, you know that feeling?), men det betyr ikke at man har mer «fritid» en andre. Jeg opplevde ofte i begynnelsen av min karriere som Grunder at når jeg jobbet for meg selv, oppfattet omgivelsene det som om at jeg alltid var tilgjengelig, for jeg kunne jo bestemme over egen tid! Dette ble en så ukultur at jeg til slutt måtte stramme meg selv opp og ikke ta private samtaler i min »arbeidstid» slik at jeg i det hele tatt kunne få gjort noe.

 Lurer du på hvordan det er å være Grunder og om det i det hele tatt er noe for deg?

Hvilke erfaringer har du?? Kommenter i feltet nedenfor!

 

Og om du har lyst til på vårt GRATIS minikurs, legg igjen Navn og Epost under og sjekk innboksen din!
Enjoy!

HQPowerGirls

Elin & Trine

Comments

comments